Drie juridische abonnementen

Bent u op zoek naar een advocaat voor een vast bedrag? Juridisch advies voor een vaste prijs? Dan biedt een juridisch abonnement uitkomst voor u.

Wij hebben voor particulieren en ondernemers verschillende juridische abonnementen. Een juridisch abonnement biedt u hoogwaardig juridisch advies door een gespecialiseerd advocaat voor een vast bedrag.

€ 399,-

(€ 482,79 incl. BTW)

BASIS

€ 699,-

(€ 845,79 incl. BTW)

PLUS

€ 1.299,-

(€ 1.571,79- incl. BTW)

PREMIUM

WAAROM EEN JURIDISCH ABONNEMENT?

Bent u op zoek naar een advocaat voor een vast bedrag? Juridisch advies voor een vaste prijs? Dan biedt een juridisch abonnement uitkomst voor u.

Wij hebben voor particulieren en ondernemers verschillende juridische abonnementen. Een juridisch abonnement biedt u hoogwaardig juridisch advies van een gespecialiseerd advocaat voor een vast bedrag.

U heeft bij ons altijd een eigen advocaat. Uw eigen huisadvocaat. U wordt dus niet te woord gestaan door een willekeurig persoon die dan net toevallig beschikbaar is uit een poule van advocaten, juristen, juridisch medewerkers of stagiairs. Als u uw eigen huisadvocaat belt, krijgt u hem gelijk aan de lijn. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen huisadvocaat te mailen. Ook in dat geval zal u snel een reactie ontvangen. In ieder geval binnen 24 uur. Doordat u bij ons een eigen huisadvocaat heeft, is onze advocaat helemaal van uw situatie op de hoogte. Niets is namelijk zo vervelend als u twee keer (of vaker) hetzelfde verhaal moet vertellen. Wij weten namelijk ook dat uw tijd kostbaar is en dat u liever wilt focussen op uw eigen expertise. 

We hebben al een juridisch abonnement vanaf € 399,- per jaar. Hieronder treft u de juridische abonnementen aan.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Of wilt u uw zaak aan ons kantoor overdragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord en helpen u graag.

WAT OMVAT een JURIDISCH ABONNEMENT?

Een juridisch abonnement biedt u verschillende voordelen. Hieronder een opsomming en toelichting van wat een abonnement zoal omvat.

Vaak willen mensen voor het sluiten van een juridisch abonnement eerst even persoonlijk contact. Wij bieden dit aan in de vorm van een kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden bij u thuis, op uw bedrijf, op ons kantoor of op een andere locatie.

Tijdens dit kennismakingsgesprek zullen we ons voorstellen. Daarnaast zijn we uiteraard benieuwd naar uw verhaal. We willen graag uw persoonlijke situatie of bedrijf beter leren kennen. Tevens zullen we tijdens dit gesprek onze verschillende juridische abonnementen met u bespreken en eventuele vragen beantwoorden. Vervolgens is de keuze aan u of gebruik wil maken van een juridisch abonnement.

Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. 

U heeft bij ons altijd een eigen huisadvocaat. Niets is namelijk zo vervelend als u iedere keer door een andere advocaat, jurist, juridisch medewerker of stagiair wordt geholpen. Doordat u bij ons een eigen huisadvocaat heeft, is onze advocaat helemaal van uw situatie op de hoogte. Daarnaast hoeft u daardoor niet twee keer (of zelfs vaker) hetzelfde verhaal te vertellen. 

Het juridisch abonnement geeft u snel toegang tot uw eigen huisadvocaat. U wordt dus niet te woord gestaan door een willekeurig persoon die dan net toevallig beschikbaar is uit een poule van advocaten, juristen, juridisch medewerkers of stagiairs. Bij ons heeft u namelijk altijd snel en persoonlijk contact met uw eigen huisadvocaat. Als u uw eigen huisadvocaat belt, krijgt u hem gelijk aan de lijn. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen huisadvocaat te mailen. Ook in dat geval zal u snel een reactie van uw eigen huisadvocaat ontvangen. In ieder geval binnen 24 uur. Wij weten namelijk ook dat uw tijd kostbaar is en dat u liever wilt focussen op uw eigen expertise. 

Jumelet Advocatuur is gespecialiseerd in enkele rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden vallen onder het abonnement. Wij geven juridisch advies over de volgende rechtsgebieden:

  • vastgoedrecht
  • bouwrecht
  • huurrecht
  • contractenrecht
  • arbeidsrecht
  • bestuursrecht

Hieronder treft u per rechtsgebied ter illustratie enkele voorbeelden aan.

vastgoedrecht
Bijvoorbeeld koop, verkoop, verjaring, eigendom, schade, erfdienstbaarheden, gebreken, burenrecht, appartementsrechten, VvE recht, vernietigen VvE besluiten en het opstellen en beoordelen van koopovereenkomst en huurovereenkomsten.

bouwrecht
Bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van een aannemingsovereenkomst. Bouwen en verbouwen van onroerend goed, projectontwikkeling, (verborgen) gebreken en geschillen met betrekking tot opleverpunten,

huurrecht
Bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van een huurovereenkomst (woonruimte, bedrijfsruimte, overige ruimte). Huurachterstand, gebreken, beëindigen huurovereenkomst, dringend eigen gebruik, ontruiming, hennepkwekerij en huurprijswijziging.

contractenrecht
Bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van een (handels)overeenkomsten en algemene voorwaarden. Wanprestatie, schadevergoeding en nakoming.

arbeidsrecht
Bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van een arbeidsovereenkomst, beëindigingsovereenkomst en vaststellingsovereenkomst. Relatiebeding, concurrentiebeding, ontslag op staande voet, beëindigend arbeidsovereenkomst, en het instellen van een loonvordering

bestuursrecht
Bijvoorbeeld het aanvragen van omgevingsvergunningen en het opstellen van zienswijze, bezwaarschrift, (hoger) beroepschrift, handhavingsverzoek en Wob-verzoek.

Het juridisch abonnement geeft u recht op een aantal uur juridisch advies (persoonlijk, telefonisch of per e-mail). Het aantal uur is afhankelijk van het type abonnement. 

Met het juridisch abonnement kunt u juridische stukken (bijvoorbeeld brieven en contracten) door uw eigen huisadvocaat laten controleren. De huisadvocaat zal de juridische documenten waar nodig voorzien van adviezen en eventuele aanpassen.

Onder het abonnementstarief vallen brieven en overeenkomsten tot een maximum van vijf pagina’s. Daarnaast geeft het juridisch abonnement recht op maximum aantal juridische documenten per abonnementsjaar afhankelijk van het type abonnement.

Mocht u een dagvaarding of een ander processtuk hebben ontvangen, dan valt het eerste uur van bijstand ook onder het abonnement.

Wat is het?
Het abonnement Plus en Premium heeft ook een incassoservice. Bij de incassoservice sturen we een aanmaning en ingebrekestelling naar uw debiteur. Daarna kan eventueel een gerechtelijke procedure worden gestart met korting op ons uurtarief. 

Hoe werkt het?
U stuurt de openstaande factuur naar ons advocatenkantoor. Wij sturen op ons briefpapier een aanmaning naar uw debiteur. Mocht betaling niet binnen de gestelde termijn plaatsvinden, dan sturen we opnieuw op ons briefpapier een ingebrekestelling naar uw debiteur.

Welke werkzaamheden vallen er onder?
Alle werkzaamheden voor het opstellen en versturen van de aanmaning en ingebrekestelling vallen volledig onder het abonnement. Dit is de buitengerechtelijke fase.

Wat als uw debiteur alsnog niet heeft betaald?
Wanneer uw debiteur na onze aanmaning en ingebrekestelling uw openstaande factuur niet (volledig) heeft betaald, kan gelijk via ons kantoor een gerechtelijke procedure worden gestart. Deze fase noemt men de gerechtelijke fase. Werkzaamheden voor de buitengerechtelijke fase vallen niet onder het abonnement. Indien u wilt dat wij een procedure starten, ontvangt u een exclusieve korting op ons reguliere uurtarief. Bij het Plus abonnement ontvangt u 10% korting op ons uurtarief. Bij het Premium abonnement ontvangt u 15% korting op ons reguliere uurtarief. De juridische kosten proberen wij zo veel als mogelijk op uw debiteur te verhalen.

Voordelen incassoservice
Wat zijn de voordelen van onze incassoservice? Wat zijn de voordelen van een advocatenkantoor ten opzichte van een incassobureau? Hieronder enkele voordelen.

U bespaart tijd
Doordat u het incassotraject aan ons overlaat, kunt u zich verder richten op uw eigen expertise. Wij sturen een laatste aanmaning en ingebrekestelling naar uw debiteur. 

U bespaart kosten
Onze advocaat stuurt gratis een laatste aanmaning en ingebrekestelling op ons briefpapier naar uw debiteur. De meeste incassobureaus brengen voor deze werkzaamheden kosten in rekening. Daarnaast brengt een incassobureau vaak ‘dossierkosten’, ‘onderzoekskosten’ en ‘opstartkosten’ in rekening. Wij brengen deze kosten niet in rekening.

Snelle betaling van openstaande facturen
De meeste debiteuren betalen de openstaande factuur gelijk zodra ze een brief van ons advocatenkantoor hebben ontvangen. Dit terwijl u mogelijk meerdere herinneringen, aanmaningen en ingebrekestellingen had moeten sturen met mogelijk geen positief resultaat.

Advocatenkantoor versus incassobureau
Het starten van een incassobureau is niet aan regels gebonden. In de media is er de laatste jaren dan ook veel aandacht voor wantoestanden bij (malafide) incassobureaus. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de gemiddelde debiteur bij een incassobureau denkt: ‘blaffen, maar niet bijten’. Dit in tegenstelling tot een advocatenkantoor. Een brief van een advocatenkantoor heeft meer overtuigingskracht dan van een incassobureau. Daardoor zal een debiteur het openstaande bedrag gemeld in een brief van een advocatenkantoor eerder en volledig betalen, dan een soortgelijke brief van een incassobureau.

Advocatenkantoor kan daarna gelijk procederen
De meeste incassobureaus sturen (nadat u bij vooruitbetaling daarvoor heeft betaald) een aanmaning en ingebrekestelling naar de debiteur. De ervaring leert dat bij niet betaling door de debiteur, het incassobureau  het dossier vervolgens aan een advocatenkantoor overdracht. Bijvoorbeeld omdat de zaak juridisch te complex is of omdat het incassobureau geen verdere maatregelen kan treffen. Zoals het leggen van beslag, starten van een kort geding of het faillissement van de debiteur kan aanvragen. 

U heeft gedurende de looptijd van het juridisch abonnement exclusief recht op korting op ons reguliere uurtarief voor werkzaamheden die buiten het abonnement vallen. De hoogte van de korting is afhankelijk van het type abonnement.