Advocaat arbeidsrecht Den Haag

advocaat huurrecht den haag

Advocaat arbeidsrecht Den Haag

Bent u op zoek naar een advocaat arbeidsrecht in Den Haag? Een specialist arbeidsrecht? Dan hoeft u niet langer te zoeken. Wij zijn met recht een arbeidsrechtspecialist. Wij adviseren en procederen dagelijks op het gebied van het arbeidsrecht en helpen graag uw probleem oplossen.

Wat houdt het arbeidsrecht in?

Het arbeidsrecht omvat de wetgeving die de juridische verhouding tussen een werkgever en werknemer regelt. Bijvoorbeeld regelgeving over een concurrentiebeding, relatiebeding en ontslagvergoeding (transitievergoeding). Arbeidsrecht betekent dus kort gezegd: wet- en regelgeving op het gebied van arbeid.

Burgerlijk wetboek

De meest bekende wetgeving over het arbeidsrecht is geregeld in Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan artikel 7:610 BW. In dit artikel is bepaald wanneer is sprake is van een arbeidsovereenkomst. Echter, het arbeidsrecht is breder dan alleen de wet in het Burgerlijk Wetboek. Bijvoorbeeld de Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet, de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst en de Wet gelijke behandeling.

Werkgever

We staan werkgevers bij die vragen en/of een geschil hebben op het gebied van het arbeidsrecht. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan juridisch advies bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst en het formuleren van een relatiebeding en concurrentiebeding. Maar ook bij een arbeidsgeschil en vragen over een opzegtermijn. Bij een arbeidsgeschil kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een disfunctionerende werknemer of een ontslag op staande voet.

Werknemer

Daarnaast staan we ook werknemers bij die een juridische vraag of een arbeidsconflict hebben. We geven onder meer juridisch advies over de geldigheid van een concurrentiebeding en relatiebeding. Zoals gezegd, bieden we rechtsbijstand bij een arbeidsgeschil. Bijvoorbeeld als een werkgever het loon van een werknemer niet of te laat heeft betaald, ontbinding van een arbeidsovereenkomst, als er een discussie bestaat over het aantal vakantiedagen of over een verbod op nevenwerkzaamheden.

Vaststellingsovereenkomst

In verreweg de meeste arbeidsgeschillen wordt het juridisch geschil en de arbeidsovereenkomst beëindigd met een vaststellingsovereenkomst. Wat is een vaststellingsovereenkomst? Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst waarin een werkgever en werknemer afspraken vastleggen in verband met de beëindiging van een dienstverband.

Transitievergoeding

We beoordelen, controleren en stellen dagelijks vaststellingsovereenkomsten voor werkgevers en werknemers. Een belangrijk onderdeel van een vaststellingsovereenkomst is de transitievergoeding. Deze vergoeding wordt in de praktijk ook wel ‘ontslagvergoeding’ genoemd.

WW-uitkering

Daarnaast is bij een vaststellingsovereenkomst voor een werknemer belangrijk dat hij of zij na beëindiging van de arbeidsrelatie aanspraak kan maken op een WW-uitkering via het UWV. De bewoording van een dergelijke bepaling luister nauw. Als dit artikel in de vaststellingsovereenkomst niet goed is geformuleerd, bestaat een grote kans dat een werknemer geen aanspraak kan maken op een WW-uitkering.

Advocaat arbeidsrecht Den Haag

Mede doordat we dagelijks werkgevers en werknemers adviseren en procederen op het gebied van het arbeidsrecht en in het arbeidsrecht gespecialiseerd zijn, durven wij te stellen dat wij jurist en specialist arbeidsrecht zijn. Daarnaast zijn we gevestigd in Den Haag. Mede daardoor zijn wij misschien wel de beste advocaat arbeidsrecht van Den Haag.

Dé arbeidsrechtspecialisten van Den Haag met landelijke dekking

Ons kantoor is gevestigd in Den Haag. De slogan van de gemeente Den Haag is: ‘Den Haag. De internationale stad van vrede en recht’. Daarnaast is de Nederlandse wetgever in Den Haag gevestigd. Wij staan veel werkgevers en werknemers bij in Zuid-Holland, maar ook daarbuiten. Wij hebben namelijk landelijke dekking en bieden rechtsbijstand bij arbeidsgeschillen door heel Nederland.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Wenst u juridisch advies? Of heeft u een andere vraag over het arbeidsrecht? Neem vrijblijvend contact op met een advocaat arbeidsrecht van Jumelet Advocatuur. U kunt ook gelijk een afspraak maken. Of u door ons vandaag nog laten terugbellen.

Dit blogbericht is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatie aard. De informatie in dit blogbericht kan (afhankelijk van uw specifieke geval) niet, of verminderd, van toepassing zijn. De informatie in dit blogbericht dient dan ook niet als juridisch advies te worden beschouwd. Jumelet Advocatuur aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van informatie uit dit blogbericht.

Voel u vrij om dit bericht eenvoudig te delen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Recent

Gerelateerde blogposts

aanvechten vve besluit vernietigen

VvE besluit aanvechten en vernietigen?

In dit blogbericht wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een vernietigbaar en nietig VvE besluit. Daarnaast is het van belang om tijdig een verzoek tot vernietiging van een VvE besluit in te dienen..