Tarieven

De tarieven tussen de verschillende advocatenkantoren kunnen niet één-op-één met elkaar worden vergeleken. Het gaat namelijk niet alleen om het uurtarief en de eventuele bijkomende kantoorkosten. Het gaat met name om het aantal uur dat uiteindelijk aan een dossier wordt besteed. Daarnaast heeft een gespecialiseerd advocaat in de regel minder uren nodig dan een reguliere advocaat voor hetzelfde dossier.

Jumelet Advocatuur is een advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in enkele rechtsgebieden. Door onder meer uitgebreide kennis, (proces)ervaring en specialisatie kan ik snel tot de juridische kern komen. Daardoor kan ik efficiënt en effectief werken. Daarnaast reken ik -in tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren- naast mijn uurtarief geen toeslag voor kantoorkosten.

Hieronder treft u meer informatie aan over mijn tarieven en mogelijkheden.

Uurtarief

Na een eerste gratis kennismakingsgesprek en na verstrekking en acceptatie van de opdracht werk ik in beginsel op basis van een uurtarief. In tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren wordt bij mijn kantoor naast het uurtarief géén toeslag voor kantoorkosten in rekening gebracht.

Vaste prijsafspraak

In sommige gevallen kan een vaste prijsafspraak worden afgesproken. Bijvoorbeeld bij zaken waarbij op voorhand eenvoudig is in te schatten hoeveel tijd met de zaak of het advies gemoeid zal zijn. Hierbij kan worden gedacht aan het opstellen of beoordelen van een overeenkomst.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan kunt u uiteraard ook bij mij terecht. Tegenwoordig heeft u het recht van vrije advocaat keuze. U mag uw zaak laten behandelen door een advocaat naar keuze. Dit is een wettelijk recht. Uw rechtsbijstandverzekeraar moet de advocaatkosten betalen. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar staat hier meer over. Ik ga graag voor u na of u hiervoor in aanmerking komt.

Abonnement

Jumelet Advocatuur heeft voor particulieren en ondernemers verschillende juridische abonnementen. Een abonnement biedt veel voordelen. Een vast bedrag voor diverse juridische werkzaamheden. En vallen bepaalde werkzaamheden buiten het abonnement? Dan ontvangt u alsnog een hoge korting op het reguliere uurtarief. 

Toevoeging / pro deo

Jumelet Advocatuur neemt ook zaken op basis van door de Nederlandse overheid gefinancierde of gesubsidieerde rechtsbijstand aan. Dit wordt ook wel toevoeging of pro deo genoemd. Als uw inkomen en vermogen beneden een bepaalde grens liggen, betaalt de overheid in veel gevallen uw advocaatkosten. U dient slechts een relatief lage eigen bijdrage betalen die afhankelijk is van uw inkomen. 

Interim

Heeft uw organisatie tijdelijk behoefte aan (extra) juridische ondersteuning? Ik bied mijn diensten tevens op interimbasis aan.  Het uitbesteden van werkzaamheden op interimbasis heeft voor u verschillende voordelen. U haalt voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld zwangerschap) (extra) juridische expertise in huis. Daarnaast hoeft u geen (extra) jurist in loondienst aan te nemen. Tevens bespaart u kosten. Het uurtarief op interimbasis is beduidend lager dan wanneer u voor hetzelfde werk een externe advocaat inschakelt. De werkzaamheden zullen worden verricht op basis van een overeenkomst van opdracht.