Marnix Jumelet

advocaat contractenrecht advocaat huurrecht

Marnix Jumelet

advocaat

Marnix Jumelet adviseert, onderhandelt en procedeert op het gebied van vastgoedrecht, huurrecht, bouwrecht, contractenrecht, arbeidsrecht en incasso.

Hij heeft eerder ruim tien jaar op een notariskantoor gewerkt. In die periode heeft hij veel vastgoedtransacties begeleid en VvE’s opgericht. Wanneer tijdens de behandeling van een onroerend goed dossier een juridisch geschil tussen partijen ontstond, vond hij het nog interessanter worden. Marnix wilde toen graag één van de partijen bijstaan, maar dat kon niet vanwege de onafhankelijke en onpartijdige rol van een notaris. Daarom heeft hij vervolgens de overstap naar de advocatuur gemaakt en is hij advocaat geworden. Deze rol past hem beter. Het opkomen, vechten en staan voor de belangen van zijn cliënten.

Doordat Marnix eerst jaren in notariaat heeft gewerkt en vervolgens op een advocatenkantoor in Den Haag heeft gewerkt dat gespecialiseerd is in vastgoed, heeft hij veel juridische kennis en ervaring. Bijvoorbeeld op het gebied van het opstellen en beoordelen van een overeenkomst, akte van levering, zakelijke rechten, VvE kwesties en op het gebied van verjaring.

Cliënten omschrijven Marnix als een advocaat die gespecialiseerd is, volledig voor de cliënt gaat en goed bereikbaar is. Daarnaast hoort hij vaak dat hij een ‘opgestroopte mouwen’ mentaliteit heeft. Marnix gaat volledig voor zijn cliënt en is gedreven voor het beste resultaat.

Hij heeft Rechtsgeleerdheid (Nederlands recht) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast heeft hij onder meer de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Onroerend Goedrecht met succes afgerond.

Opleidingen

  • Postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Academie Onroerend Goedrecht (Radboud Universiteit)
  • Beroepsopleiding Advocatuur (Nederlandse orde van advocaten)
  • Master Rechtsgeleerdheid (Universiteit van Tilburg)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (Universiteit van Tilburg

Rechtsgebiedenregister

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte).

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.