Advocaat bouwrecht

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht is een overkoepelende naam voor alle regels met betrekking tot het bouwen en verbouwen van onroerend goed. Bijvoorbeeld de regels uit het bestemmingsplan, aannemingsrecht en het bouwbesluit. In het bouwrecht staan duidelijke kaders en waarborgen voor bouwbedrijven en opdrachtgevers. 

Wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van het bouwrecht wordt steeds uitgebreider. Daarnaast kent het bouwrecht veel verschillende modellen. Bijvoorbeeld voor een koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Tevens zijn er veel soorten algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld de DNR, UAV, UAV-GC en Woningborgvoorwaarden. Het gebruik van deze voorwaarden hebben verschillende voor- en nadelen.

De bouwrecht advocaat voor u?

Zoekt u een bouwrecht advocaat? Bij Jumelet bouwrecht advocaat bent u op het goede adres. Ik kan u onder meer begeleiden bij het opstellen en beoordelen van contracten, adviseren over de uitleg daarvan en zo nodig in rechte bijstaan. 

Jumelet bouwrecht advocaat adviseert en procedeert bij alle bouwrecht gerelateerde kwesties waar u als aannemer, opdrachtgever, koper, verkoper, huurder, verhuurder, eigenaar, gemeente, makelaar, architect of notaris mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld bij het opstellen of beoordelen van een koopovereenkomst, aannemingsovereenkomst, algemene voorwaarden en garantieregeling. Maar ook in het kader van (oplever)gebreken, tekortkomingen en non-conformiteit.

Onroerend goed bouwen of verbouwen? Heeft u een juridische vraag? Of een juridisch geschil op het gebied van het bouwrecht? Op Jumelet Advocatuur kunt u bouwen.

Kom in contact met dé bouwrecht advocaat

Onze andere rechtsgebieden

arbeidsrecht advocaat

arbeidsrecht

Advocaat arbeidsrecht Arbeidsrecht advocaat Wat regelt een arbeidsrecht advocaat? Het arbeidsrecht regelt de rechtsverhouding tussen een werkgever en een werknemer. Er is dan sprake van

Rechstgebied bekijken »
huurrecht advocaat

huurrecht

Advocaat huurrecht Huurrecht advocaat Wat is huurrecht? Huurrecht is het rechtsgebied dat de rechtsverhouding tussen een verhuurder en huurder regelt. Huur is de overeenkomst waarbij

Rechstgebied bekijken »
Advocaat vastgoedrecht

vastgoedrecht

Advocaat vastgoedrecht Advocaat vastgoedrecht Wat is vastgoedrecht? Vastgoedrecht is het rechtsgebied dat betrekking heeft op vastgoed. Hieronder valt alle wet- en regelgeving op het gebied

Rechstgebied bekijken »