Advocaat vastgoedrecht

Wat is vastgoedrecht?

Vastgoedrecht is het rechtsgebied dat betrekking heeft op vastgoed. Hieronder valt alle wet- en regelgeving op het gebied van onroerend goed. Daarom wordt dit rechtsgebied ook wel onroerend goedrecht genoemd. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan koop, verkoop, huur en verhuur van een woning of bedrijfspand. Maar ook een juridisch conflict over verborgen gebreken, een geschil binnen een Vereniging van Eigenaren (VvE) of verjaring van een stuk grond. Jumelet Advocatuur is lid van Nederlandse orde van advocaten.

Vrijwel iedereen komt in aanraking met onroerend goedrecht

Vrijwel iedereen komt in zijn of haar leven in aanraking met onroerend goedrecht. Bijvoorbeeld bij het ondertekenen van een koopovereenkomst of huurovereenkomst van een woning. Dit zijn voorbeelden van een bewuste keuze. Daarentegen kunt u ook ongewild in aanraking komen met vastgoedrecht. Bijvoorbeeld wanneer een koper na het ondertekenen van de koopovereenkomst de onroerende zaak niet meer van de verkoper wil afnemen. In dat geval kan de verkoper een vordering tot nakoming (levering) of schadevergoeding (contractuele boete) instellen. Ook kan de situatie zich voordoen dat een VvE een besluit heeft genomen waar u zich niet mee kun verenigen. In dat geval kan een vordering tot vernietiging van het VvE besluit worden ingesteld. 

Waarom een advocaat vastgoedrecht?

Een onduidelijke koopovereenkomst, huurovereenkomst of een notariële akte kan een oorzaak zijn voor een juridisch geschil en een (langlopende) gerechtelijke procedure. Het is mede daarom verstandig om tijdig juridische bijstand door een advocaat in te schakelen. In het bijzonder een advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht. Deze advocaat kan de overeenkomst opstellen of beoordelen. Door al in het voortraject tijdig een advocaat in te schakelen, kan worden voorkomen dat u in de toekomst geconfronteerd wordt met een juridisch geschil.

Het kan ook zijn dat u op een later moment door middel van een dagvaarding in een procedure wordt betrokken. Of dat u een ander wil dagvaarden en daardoor zelf een gerechtelijke procedure wil starten. Ook in die gevallen is het van belang dat u tijdig een advocaat gespecialiseerd in onroerend goedrecht inschakelt om uw juridische belangen te behartigen. 

Juridisch specialist vastgoedrecht

De advocaat van Jumelet Advocatuur is dé advocaat vastgoedrecht. Marnix Jumelet heeft jarenlange ervaring in het adviseren en procederen op het gebied van het vastgoed. Daarnaast heeft hij de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Onroerend Goedrecht met succes gevolgd. Tevens heeft Marnix (in tegenstelling tot veel andere advocaten) eerder ruim tien jaar op een notariskantoor gewerkt. Mede door zijn notariële achtergrond, zijn specialisatieopleiding en jarenlange advies- en procespraktijk heeft hij veel kennis en (proces)ervaring op het gebied van het vastgoedrecht. 

Jumelet Advocatuur is met recht een specialist op het gebied van het vastgoedrecht!

Jumelet Advocatuur

Jumelet Advocatuur is meer dan een alleen een specialist op het gebied van het vastgoedrecht. Ook op andere rechtsgebieden kunnen wij u helpen. Denk bijvoorbeeld aan geschillen op het gebied van het huurrecht, bouwrecht of contractenrecht.

Kom in contact met dé advocaat vastgoedrecht

Onze andere rechtsgebieden

advocaat vastgoedrecht

incasso

Incasso advocaat Incasso advocaat Heeft u een onbetaalde factuur? Ik help u graag. Heeft u een onbetaalde factuur? Hebben uw herinneringen en aanmaningen niet tot

Rechstgebied bekijken »
arbeidsrecht advocaat

arbeidsrecht

Advocaat arbeidsrecht Arbeidsrecht advocaat Wat regelt een arbeidsrecht advocaat? Het arbeidsrecht regelt de rechtsverhouding tussen een werkgever en een werknemer. Er is dan sprake van

Rechstgebied bekijken »
huurrecht advocaat

huurrecht

Advocaat huurrecht Huurrecht advocaat Wat is huurrecht? Huurrecht is het rechtsgebied dat de rechtsverhouding tussen een verhuurder en huurder regelt. Huur is de overeenkomst waarbij

Rechstgebied bekijken »